Elmalı Milföy

Elmal Milföy 


 Elmalı Milföy 

Tadı inanılmaz lezzetli ve yapımı bir o kadar kolay,  elmalı milföy tarifim var. Hani derler ya "misafir için şipşak bir tatlı" Tek ihtiyacınız olan elma ve milföy hamuru. Sanırım herkesin evinde olan 2 malzeme. Bu elmalı milföy atıstırmalıkları önceden hazırlayıp, buzlukta saklayabilir, istediğiniz zaman, çıkartıp, direkt fırında pisirip, afiyetle yiyebilirsiniz.




YouTube için çektigim Elmalı Milföy Yapılışını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.



Püf noktası

  • Pişen elmaları soğuduktan sonra milföye koyun. Aksi taktirde sıcak elmalar, milföyü yumuşatacak ve hamur esneyecektir. 
  • Toz tarçını, elmalar soğuduktan sonra, elmalara ekleyin. Tarçın hem tat hem koku olarak elmalara çok yakışır. Toz tarçın sıcak elmaları, karartır ve tadına acılık verir.


Malzemeler


  • 4 elma, orta büyüklükte, kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış 
  • 10 adet milföy yaprağı
  • 1 yk tereyağ 
  • 1 yk toz şeker 
  • 1 çay kaşığı toz tarçın 

Üzeri için 


  • 1 yk toz şeker 
  • 1 çay kaşığı toz tarçın 



Yapılışı 

  1. Milföy hamurunu buzluktan çıkartıp, tek tek ayırın ve cözülmesi için kenara alın.
  2. İç harcı için, elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın.
  3. Elmalari 1 yk tereyağında karıştırarak pişirin. Suyunu salmaya başlayınca toz şekeri ekleyin. Elmaların suyu tamamen çekilince, ayrı bir kaba alıp sogumasi icin kenara alin.
  4. Elmalar soguyunca toz tarcin ekleyip karıştırın.
  5. Milföy yaprağı katlanabilir hale geldiyse, doldurma işlemine başlayabilirsiniz. Eğer yeteri kadar katlanamıyorda, hamur kırılır. Hamur çok fazla yumuşadıysa, her yere yapışacaktır. O yüzden hafif katlanabiliyorsa, doldurma işlemine başlayabilirsiniz.
  6. Milföy yapraklarını 1 yk kadar elmalı harç koyup, 2 köse ucunu birleştirin. 2 kenarlari çatalla ezerek tamamen kapatın.
  7. İkinci bir şekil olarak, milföy hamuruna bir kenarına, 3 paralel çizik atın. Diğer kenara elmalı ic harc koyun. Çizikli kenari, elmalı kenarın üzerine kapatıp, üst üste katlayın ve yine çatalla ezerek, milföyu kapatın.
  8. Hazırladığınız elmalı milföyleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  9. Üzerlerini bir firça yardımıyla ıslatın. 1 yk ile 1 cay kaşığı toz tarçını karıştırın ve bu karışımı, ıslattıgınız, milföylerin üzerine serpiştirin.
  10. 200C de önceden ısıtılmış fırında, altı ve üstü kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. 
Afiyet olsun.

Yorumlar