Süzme Yoğurt


Süzme Yoğurt 


Süzme yoğurdu sever misiniz? Evetleri duyar gibiyim. Evet hepimiz çok seviyoruz ve sık sık tüketiyoruz. Lezzeti bol, sağlıklı mı sağlıklı, kalsiyum deposu olan " Süzme Yoğurt", içindeki yararlı bakteriler açısından da çok zengindir. Bu yararlı bakteriler, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve mideyi rahatsızlıklardan korur. Bu sebeple salatalara, çorbalara, mezelere kullandığım süzme yoğurt, her daim buzdolabımdadır. 

Süzme yoğurdu, uzun zamandır kendim yaparım. Yapımı gerçekten çok kolay. Normal yoğurdu, suyundan arındırma ve sonrasında en az 2 saat süzme işlemi. Bunu sabahtan yaparsanız, akşam sofranızda kullanabilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi akşamdan, yoğurdu süzgece koyun ve buzdolabında bekletin. Ertesi sabah, kremsi süzme yoğurdunuz hazır olacaktır.


Süzme Yoğurt nelerde kullanılır?



Malzemeler

  • Yağlı yoğurt
  • 4-5 Havlu kağıt, temiz tülbent ya da temiz mutfak bezi 
  • Süzgeç

Süslemek için

  • Zeytinyağı
  • Dereotu


Yapılışı

  1. Büyük bir kabın üzerine süzgeci yerleştirin. Süzgecin üzerine temiz bir mutfak havlusu ya da 4-5 havlu kağıdı üst üste koyun.
  2. Istediğiniz miktarda yağlı yoğurdu, havlu kağıdın üzerine koyun. Bu şekilde buzdolabına yerleştirin. En az 2 saat bu şekilde bekletin. 2 saatin sonunda havlu kağıdın tamamen ıslandiğı göreceksiniz. Daha fazla zamanınız varsa, ıslak havlu kağıtları kurusuyla yenileyin. 
  3. Kremamsı süzme yoğurdu, kahvaltılık için bir kaba alın. Zeytinyağı ve dereotu ile servis edin.
Afiyet olsun.

Yorumlar